Rahvusköök/piirkond

Usbeki

Kogus - mitmele sööjale jagub

30

Koostisosad ja kogused

  • 3 kg liha (lammas, veis või siga)
  • 8 küüslaugusibulat
  • 2 kg porgandeid
  • 3 kg riisi (Veski Mati pikateralist)
  • 500 g rosinaid
  • tšillihelbeid
  • pipart, soola
  • vett või puljongit
  • 400 ml õli
  • safloori ehk värvohakat

Valmistamine

Kuumuta õli, pruunista tükeldatud liha, lisa porgandiribad ja küüslauguküüned, maitsesta soola, pipra ja tšilliga, lisa riis, kuumuta kergelt õlis läbi - lisa vesi või puljong, rosinad ja maitseained. Hauta rahulikult umbes 45 minutit, vajadusel lisada vett ja soola.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »