Rahvusköök/piirkond

Itaalia

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • 1 pakk tomatipastat (mina kasutasin tomati pildiga seda 500 ml tetrapakki)
  • 0.5 sibulat
  • 2 küüslaauguküünt
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 2 tl oliiviõli
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 tl kuvitatud basiilikupuru ( mina kasutasin pitsamaitseainet)

Pitsa taigen 2le suurele pitsale:
  • 1 tl suhkrut
  • 12 g kuivpärmi
  • 1 tl soola
  • 300-400 g nisujahu ( olenevalt jahust)
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1sl oliiviõli
  • 1 tl hapukoort
  • 3 dl sooja vett
Juust
Lisa vabal valikul katteid ( ananass, sink, seen, krevett jne)

Valmistamine

Alustame sellest, et pitsa jaoks ei kasutata KUNAGI KETŠUPIT! Selleks, et valmistada õige kaste on järgnev retsept.

Tomatipasta
Paned kõik koostisained potti ja purustad büreeks, kuumutad keemiseni. Keemise alguses keerad kohe temperatuuri miinimumi peale ja kuumutad 40 minutit.

Pitsa taigen 2le suurele pitsale:

1tl suhkrut
12g kuivpärmi
1tl soola
300-400g nisujahu ( olenevalt jahust)
2 tl sidrunimahla
1sl oliiviõli
1tl hapukoort
3dl sooja vett

Sega kokku 40 kraadine vesi, pärm ja suhkur. Lase segul seista kuni pealt muliseb (käärimine toimub) Teises nõus sega pool jahu, sool, hapukoor ja sidrunimahl. Sega mõlemad segud kokku. Hakka lusika haaval lisama jahu. Kui enam nõus segada ei õnnestu siis sõtku tainast edasi jahuga kaetud laual (Vähemalt 10 minutit) Lisa jahu väikestes kogustes ja sõtku seni kuni taigen on mõnusalt pehme ja ei haaku enam laua ega käte külge. Pane tainas õliga määritud kaussi ja lase rätiku all kerkida 30 minutit. Rätik säilitab piisava niiskuse. Kuna mul puuduvad soojad radiaatorid, siis mina keeran praeahju 50 kraadile ja hoian seal oma kaussi taignaga (uks lahti). Löö taigen alla ja kergita veel kord 30 minutit. Nüüd vormi 2 pitsa põhja. Ideaalis ei tohiks rulli kasutada,sest see lõhub mullid aga kui kuidagi ei saa kätega, siis anname andeks :)
Nüüd määri peale kaste ning puista juust, lisa vabal valikul katteid (ananass, sink, seen, krevett jne) küpseta eelneval soojendatud 250 kraadises ahjus u. 9 minutit.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »