Rahvusköök/piirkond
Eesti, Virumaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
6
Koostisosad ja kogused
Taigen:
- 800 g jahu,
- 2 klaasi vett või piima
- 12 g pärmi
- 1 tl soola
Täidis:
- 3/4 klaasi riisi
- 300 g keedetud liha
- 300 g soolaseeni
- 1 sibul
- pipart jt maitseaineid
Valmistamine
Taigen, nagu pärmitaigen ikka.
Täidis: seened leotada u 1 ööpäev külmas vees, riis keeta, hakitud seened ja sibul kergelt üle praadida, keedetud liha ajada läbi hakkmasina, koostisained kokkusegada ja maitsestada maitseainetega.
Taigen rullida 2-3 mm paksuseks, asetada täidisekuhilad üksteisest 7-8 cm kaugusele taignale, pöörata taigna serv peale, suruda klaasiga pirukad välja, määrida munaga ja küpsetada.