Karulaugu püreesupp

Rahvusköök/piirkond

Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

8

Koostisosad ja kogused

  • 1,5 kg kartulit
  • 300 g porrulauk
  • 5 spl võid
  • 30 dl puljongit
  • 5 dl Rõõsk koor
  • 5 suurt peotäit karulauku
  • 1.5 tk laimi (värskelt pressitud mahl)
  • Sool
  • Must pipar

Valmistamine

Haki porru ja kuumuta võis.
Koori kartulid ja lõika väiksemaks ning vala potti porru juurde.
Lisa puljong ja keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.
Lisa rõõsk koor ja keeda suppi, kuni kartul on päris pehme.
Haki karulauk.
Kui kartul on pehmeks keenud, lisa supi hulka karulauk ja laimimahl ning püreesta supp.
Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »