Rahvusköök/piirkond

Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • pakk keefiri
  • 6 muna
  • ca 3 klaasi Veskimati odrajahu
  • soola, suhkrut maitse järgi
  • 100 gr. sulatatud võid
  • 1,5 tl soodat

Valmistamine

Klopi segamini munad, sool ja suhkur. Lisa sulatatud või. Lisa vaheldumisi keefir ja jahu. Jäta pool klaasi keefiri alles, sega see vahetult enne ahju panekut soodaga. Lisa keefiri-soodasegu taignale, kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Tainas peaks jääma umbes 20% hapukoore paksune. Küpseta karaskit 220 kraadi juures, niikaua kui pealt on kuldpruun ja karaskisse pistetud puutikk jääb puhtaks.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »