Rahvusköök/piirkond

Muhu

Kogus - mitmele sööjale jagub

6-le paras

Koostisosad ja kogused

0,3 l keefiri
2 sl vahukoort
20 g jahu
15 g suhkrut
15 g vahtrasiirupit
1/4 tl vaniljesuhkrut
30 g rosinaid
4 cl Eesti õunaveini

Valmistamine

1. Pese rosinad ja nõruta sõelal hoolikalt vesi välja. Kata rosinad üle õunaveiniga ja jäta päevaks marineerima.
2. Mõõda hapuroka koostisained välja ja sega kastrulis ühtlaseks. Kuumuta hoolikalt segades madalal kuumusel keemiseni. Tõsta kastrul keevasse vesivanni ja kuumuta hapurokka umbes 10 minutit hoolikalt segades, kuni jahu on paisunud ja segu paksenenud.
3. Serveerimisel aseta magustoidu kausi põhja veiniga marineeritud rosinad ja vala nende peale hapurokk. Lase külmikus tund aega seista.
4. Puista tahenenud hapuroka pind üle kristallsuhkruga ja karamelliseeri köögipõleti abil või ahjus kuuma grilli all, kuni suhkur pruunistub. Kaunista värskete marjadega ja serveeri külma piimaga.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »