Lõkkeseljanka Pleesi moodi

Rahvusköök/piirkond

Vene

Kogus - mitmele sööjale jagub

15

Koostisosad ja kogused

  • 4-5 liitrit vett
  • 10 kartulit
  • 5 sibulat
  • 5 küüslaugu küünt
  • 700 g ketšupit
  • 700 g suitsusinki
  • 300 g suitsuvorsti
  • 3 lihakonservi (sealiha omas mahlas)
  • 1 purk marineeritud kurki
  • 6 veiseliha puljongit
  • 6 loorberilehte
  • pipar
  • sool

Valmistamine

Tee lõke ja pane pada tulele. Vala vesi. Lisa puljongikuubikud ja loorberilehed. Lisa tükeldatud kartulid, sibulad ja küüslauk. Keeda kuni kartul on veel poolpehme. Lisa tükeldatud kurgid, lihakonserv, suitsusink ja suitsuvorst. Lisa ketšup ja kurgi vedelik. Lase keema ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veel 10-15 minutid lõkkel podiseda ja onngi valmis. Serveeri värske tilliga hapukoorega.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »