Kogus - mitmele sööjale jagub
6
Koostisosad ja kogused
- 1 suure kala supikogu (nt lõhe, koha, haug või forell)
- vett
- 1-2 suurt sibulat
- 5-6 kartulit
- 1-2 porgandit
- 3-4 keedetud muna
- 50 g võid
- soola ja musta pipart
- vürtspipart
Valmistamine
Pane kala supikogu koos terve sibulaga keema. Korja supi pealt vaht, siis maitsesta soola, pipra ja vürtsiga. Keeda tasasel tulel u 20 minutit, siis kurna leem läbi sõela ja puhasta kala luudest.
Tükelda porgand ja kartulid ning pista leeme sisse keema. Kui köögiviljad on pehmed, siis tõsta pott tulelt, lisa kalaliha, tükeldatud munad ja või. Või annab supile võrratu aroom ja maitse!
Söömise ajal lisa supile hapukoort.