Rahvusköök/piirkond

Vene

Kogus - mitmele sööjale jagub

ca 6-le

Koostisosad ja kogused

  • ahven, koha, lõhe (piisab supikogust), lest-kala kokku võiks olla 1-2 kg
  • porgand 200g
  • mugulsibul 100g
  • riis(keedetud eelnevalt) 200 g
  • kartul 300g 
  • keedumana 2tk
  • hapukoor
  • värske till
  • praadimiseks võid
  • loorber, vürts, terapipar, sool

Valmistamine

Pane puhastatud kala külma veega keema. Korja aegajalt vahtu ja seejärel lisa loorber, vürts ning sool.
Keeda ca 10 - 20 minutit. Kurna puljong. Puhasta jahtunud kala.
Riivi porgand ja tükelda sibul ning prae võis. Tükelda kartulid. Valmis puljongisse lisa kartul, praetud porgand ja sibul ning kõige lõpuks riis ja puhastatud kala.
Serveerimisel tõsta kausi põhja riivitud muna, siis supp, hapukoor ja maitseroheline.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »