Rahvusköök/piirkond

Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

Umbes 10 sööjale

Koostisosad ja kogused

  • 1 l hapupiima või keefirit
  • 3 muna
  • 3-4 küüslauguküünt
  • 2-3 sl võid
  • 1 tl meresoola
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 750-800 ml odrajahu
  • 2 tl söögisoodat
  • 2 tl sidrunimahla

Valmistamine

Haki küüslauk ja hauta võis madalal kuumusel õrnalt klaasjaks. Jäta jahtuma. Sega munad soola ja suhkruga (ära vahusta!). Lisa hapupiim ning jahu ja sooda. Soodale tilguta sidrunimahla, nii neutraliseerid sooda kõrvalmaitse. Lisa tainasse ka võis hautatud küüslauk. Kalla segu võiga määritud leivavormi. Küpseta 200 kraadises ahjus tund aega. Serveeri värske taluvõi ja soolahelvestega. Sobib ka lihtsalt leiva asemel söömiseks.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »