Rahvusköök/piirkond
Eesti
Kogus - mitmele sööjale jagub
Umbes 10 sööjale
Koostisosad ja kogused
- 1 l hapupiima või keefirit
- 3 muna
- 3-4 küüslauguküünt
- 2-3 sl võid
- 1 tl meresoola
- 2 sl pruuni suhkrut
- 750-800 ml odrajahu
- 2 tl söögisoodat
- 2 tl sidrunimahla
Valmistamine
Haki küüslauk ja hauta võis madalal kuumusel õrnalt klaasjaks. Jäta jahtuma. Sega munad soola ja suhkruga (ära vahusta!). Lisa hapupiim ning jahu ja sooda. Soodale tilguta sidrunimahla, nii neutraliseerid sooda kõrvalmaitse. Lisa tainasse ka võis hautatud küüslauk. Kalla segu võiga määritud leivavormi. Küpseta 200 kraadises ahjus tund aega. Serveeri värske taluvõi ja soolahelvestega. Sobib ka lihtsalt leiva asemel söömiseks.