Kalasupp Egiptuse moodi

Rahvusköök/piirkond

Egiptuse

Kogus - mitmele sööjale jagub

30

Koostisosad ja kogused

  • Värske kala supikogu
  • Valge kala fileed, suupäraste tükkidena
  • Sibulat, hakitult
  • Küüslauku, pressitult
  • Porgandit, kuubikutena
  • Kartulit, kuubikutena
  • Rohelisi herneid, ube või värsket kapsast
  • Rõõska koort
  • Toiduõli ja võid praadimiseks
  • Soola, pipart, loorberit, purustatud vürtsköömneid, peale puistamiseks hakitud tilli  

Valmistamine

Kõigepealt alusta klassikalise kalapuljongi keetmisest. Selleks pane potti värske kala supikogu, üks sibul, porgand ja paar loorberilehte. Kui puljong on valmis, siis kurna see läbi sõela. 

Võta suurem pott ja pane sinna toiduõli ja tükike võid. Kuumuta selles sibul ja küüslauk, lisa porgand, kartul ja rohelised oad. Lisa juba varasemalt keedetud ja kurnatud puljong ja vajadusel ka vett. Keeda u 10 min kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, siis lisa sool, pipar ja vürtsköömed. Nüüd lisa valge kala tükid supile.

Kõige viimasena lisa rõõsk koor ja keeda kõike koos veel umbes 10 min. Ära üle kuumuta, kuna valge kala on õrn! Serveeri värske tilliga.

Head isu!

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »