Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk
Tagasi

Värvime ka Nõuni kihelkonnavärvidesse! (5. mai 2018, Valgamaa)

Seekord siis jälle Äratehtud! Tore tava koos kevade tulekuga üheskoos küla koristada on meil juba enne „Teeme ära!” talgute tulekut. Aga kui koos, siis üheskoos on veel vahvam.


Võtsime meiegi pakkumise Omniva poolt vastu ning tellisime tasuta postkastid. Janek ja Margus meisterdasid meile ning aitasid ka paigaldada uhkelt vahva kuulutusetahvli. Siinkohal ei saa ka kuidagi jätta märkimata „n.n. Valgamaalase” reporteri Maariuse tugevat panust paigaldustöödesse.

Kui kõik sai valmis, asusid tööle meie tublid neiud-pintseldajad ning tahvel sai toreda erksa Otepää kihelkonna triibuseelikumustri. Ning jälle läks teatepulk meistrimeestele, paigaldati postkastid. Ja valmis ta saigi, lapsed paitasid oma värvitud triipu, möödasõitjad jäid uudistama, poest läbi astunud jäätiseostja kiitis talgulisi.

Teinegi üleskutse, istuta oma puu, vajas tegemist. Kuigi ka see traditsioon on meil juba varasematest aastatest. Seekord ootab väikeste istutajate käe all suureks sirgumist Mandžuuria pähklipuu, istik taas pärit hoolsa aedniku vanaema Aili aiast.

Väike Miia oli natuke kurb, et tema ei saanud ise oma värvitriipu maalida. Aga sellest pole midagi, värvi on järel ja teinegi kuulutusetahvel ootab uut ja rõõmasamat värvikihti.

Ka kolmas väljakutse, sööme talgutel piirkondlikku toitu, sai vastu võetud, keedetud ja ka söödud. Peale rassimist maitses nii TalguMari supp kui TalguMari ahju-ühepajatoit, rääkimata TalguMari kirsimoosikoogist. Aitüma! Kuna päev oli pikk ja väsitav, siis homme on tublidele talgulistele tänuüritus.  

Talgujuht Marika