Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk
Tagasi

Seiklejate Vennaskonna talgud Õhne jõel (11. mai 2019, Valgamaa)

Osalesin Seiklejate Vennaskonna "Teeme ära!" kanuumatkal, mis toimus 11. mail Õhne jõel Tõrva lähistel. Juba hommikul aknast välja vaadates oli selge, et ilmataat meid ei soosi - taevas oli sombune ning sealt langes sahmakate kaupa vihma kaela. 


Jõele minemise hetkeks polnud üldine pilt muutunud - korra küll vihm vaibus, üksnes et viimasel tunnil jõudsas fortes kasvada. Niru ilm ei morjendanud aga meie agaraid talgulisi - kokku ehk kahtkümmet viit nägu -, kes ajasid kurtmata selga päästevestid ning jagunesid kahestesse-kolmestesse kanuudesse. Mindi prügi jahtima! Kaasa haarati prügikotid, kummikindad ning banaanid kõhutäiteks.
Sõudsime umbes kaks tundi ülesvoolu, kusjuures kõige rohkem hakkas silma plastpudeleid, mis lebasid reeglina kaldapealsel. Leidsime ka päikeseprille, jalatseid ning suuremaid "aardeid", näiteks ühe täismõõdus autorehvi.
Tagasitee kulges kiiremini - vool andis meile hoogu juurde ning et jõgi oli puhtaks tehtud, ei kulunud aega võsas ukerdamisele. Tublidele talgulistele anti pärast edukat talgupäeva Marja talus korralikku talgusuppi ja plaadipirukat - mõlemat nii tava- kui ka veganversioonis.
Jäin meie talgupäevaga väga rahule - hing läheb seest soojaks veel praegugi, kui mälestustes sobran. Seda kõike läbivettimisest ja külmetamisest hoolimata. Olen rõõmus, et meil õnnestus usinalt koristada, samas ei ületanud leitud prügi kogus mu kõige suuremaid hirme. See on ainult positiivne!