Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk
Tagasi

Seiklejate Vennaskonna talgud Õhne jõel (11. mai 2019, Valgamaa)

Ma käisin kanuutamas "Teeme ära!" raames. Seiklejate Vennaskond organeeris ürituse Õhne jõel, kus me kanuutasime ja korjasime prügi. Kokku tuli umbes 30 inimest, keda Eesti ilm ei heidutanud ega koristamine jahmatanud.


Ilmateade kuiva ilma ei lubanud, kuid mina kui optmist ei lasnud sel end tagasi hoidma. Läksin bussi ja rongi peale kuni lõpuks jõudsin Lõuna-Eesti linna nimega Tõrva. Seal paiknes jõgi, kuhu tometasime end kanuutama.
Tripp kestis paar tundi, kus sai mõnusalt juttu puhuda kalli kaaskanuumaalasega, loodust nautida ning keskkonda puhastada. Meie kollektiivi energia oli usin, isegi padukas ei matnud meie vaime maha. Riided võisid läbimärjad olla, kuid prügikotid täienesid edasi. Loodust sai nautida nagu alati, kuna emake loodus ei vea kunagi alt oma ilu poolest. Vihm lisas oma troopilise hõngu, sest kohati oli tunda Brasiilia vihametsa olemust. Prügi otseselt massiliselt ei olnud peale ühe koha, kus tundus nagu terve vahmiil oli läbi käinud ja jätnud enda järel korstamata, sest leidsme üle 5 suure kotitäie väärt alkoholi pudeleid.
Lõpetuseks sai läätsesuppi süüa. Tartusse tagasi sõites, külastasime kohalikku pagarikoda nimega Rõngu Pagar. Vahva oli kogeda turisti tunnet omas väikses riigis!
Suurepärane ettevõtmine, kus sai lõbutseda, panustada keskkonna hoidmisele ning muuta tavaline päev erakordseks! ;)