Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk
Tagasi

Konguta Kooli lasteaia talgud (4. mai 2019, Tartumaa)

Konguta Kooli lasteaed on ka varem korraldanud talguid, kuid siis keskendusime lasteaia õueala puhastamisele - nüüd kutsusime kampa emad-isad ning uuendasime koostöös õueala atraktsioone.


Plaanid talguteks panime paika juba märtsi lõpus ning terve esimese poole aprillikuust planeerisime koostöös rühmapersonali ja lapsevanematega tehtavaid töid. Tuli palju mõtteid, mida ja kuidas võiks koos ära teha, et lastel oleks õuealal mängides veelgi suurem valikuvõimalus - pakkudest tasakaalurada, rehvidest pugemisrada, pajuonn, mudaköök, muusikasein jnejne. Suhtlesime Terviseametiga, et saada luba seesuguste vahvate atraktsioonide loomiseks. Aega läks, aga asja sai - veidi enam kui kahe nädalaga vastati meile ja anti "roheline tuli" kõigiks planeeritud töödeks. Suheldes lapsevanematega selgus, et neist paljud saavad abiks olla materjalide, tööriistade -ja vahenditega. Eraettevõtjatest lapsevanemad lubasid isegi kohale tuua väikese kopa, millega oleks mõnusam kaevetöid teha.
Talgutele registreerisid end pea 40 inimest ja kuigi olime veidi mures, et kas kõik ikka kohale tulevad, siis 4.mail selgus, et muretsemiseks pole põhjust - kohale oli tulnud lausa üle 70 talgulise!
Talgupäeval olid kõik kohaletulnud inimesed rõõmsameelsed ja valmis tegudeks - nii jagasimegi teatud mehed suuremate ehitustööde vahel ära ja ülejäänud said liituda endale meelepärase tööga. Naistel ja lastel oli võimalus sorteerida mänguasju, värvida üle mängumaju, ehitada pajuonni, lõigata oksi jne. Selleks ajaks, kui asusime talgusuppi sööma, oli lõviosa töödest tehtud ning nüüd jäid veel viimistlustööd ja suuremate projektide lõpetamised. Viimased talgulised lahkusid veidi enne kella viite ja 95% planeeritud töödest olidki valmis: 2 rehvirada, pajuonn, muusikasein, pakkudest tasakaalurada, ehitus- ja kaevandustöödeala, 4 suurt mänguasjakasti ja mudaköök (tegemata jäi vaid mängukindlus). Lisaks sellele said sorteeritud kõik mänguasjad, kaevatud peenrad ja istutatud sinna uued lillekesed, üle värvitud atraktsioonid ja mängumajad ning veel palju muud. Laste reaktsioon meie uuenenud õueala nähes oli...imeline - nad olid tõesti, siiralt õnnelikud.
Oli väga võimas tunne sellist talgupäeva korraldada ja koos kogukonnaga laste heaks toimetada. KOOS TEGIMEGI ÄRA!