Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud "Teeme Ära!" Äkkekülas (4. mai 2013, Ida-Virumaa)

4. mail 2013.a toimusid üle-eestilise „Teeme Ära!“ talgupäeva aktsiooni raames talgud Narvas Äkkeküla territooriumil, Pähklimäe matka-ja terviseradadel, mille korraldajaks oli SA Narva Linna Arendus. 


Sel aastal toimus „Teeme Ära!“ talgupäev 6-ndat korda ning oli võrreldes eelmiste aastatega üks mastaapseimaid. Ametlikel andmetel toimusid talgud 1522 objektil ning kokku oli üle Eesti talgutele tulnud ligikaudu 36270 osalejat. 

Eelregistreerimise andmetel avaldas oma soovi osaleda 4.mail Äkkeküla territooriumi heakorrastamisel ning koristusel 210 inimest, talgutel osales 167 osalejat. 

Pähklimäe talgutel osalesid nii Narva koolide õpilased, üleõpilased, linna noorteorganisatsioonide liikmed, kui ka harrastussportlased, kõikides vanusekategooriates aktiivse eluviisiga linna elanikud. Talgutele tuldi nii üksikult ning ühistöö käigus leiti uusi tuttavaid ja sõpru, kui ka tervete peredega. 

Talgud avas linnapea Tarmo Tammiste, kes soovis kõikidele osalejatele head tuju ning viljakat tööd. Aktiivselt osalesid ürituses ka külalised Tallinnast SA Eesti Terviserajad (ЦУ Оздоровительные трассы Эстонии), Eesti Energia AS ja MTÜ Spordiürituste korraldamise klubi. Narva Elektrijaamade esimehe Tõnu Aasa algatusel kingiti 200 numbrit Äkkekülas juba traditsiooniliste spordiürituste läbiviimiseks. 

Meenutame, et paralleelselt aktsiooniga „Teeme Ära!“ algas projekt „ Ida-Virumaa – Eesti spordipealinn“, samal põhjusel olid talgud spordirajatistel sel päeval eriti aktuaalsed. Nii toimus 4. mail Äkkekülas spordirajatise avamine: Narva Energiajooksu (Нарвский Энергетический забег)ürituse raames kogutud heategevuslike vahendite arvelt ehitatud lava-paviljon. 

Talgute põhieesmärgiks oli Pähklimäe koristamine prügist ja selle heakorrastus. Talgute korraldajad organiseerisid kogu vajaliku inventari: kindad, prügikotid, rehad. Kõik osalejad jagunesid gruppidesse, ning iga grupp teostas varem planeeritud töid. Põhijõud olid suunatud prügi kogumisele, mahasaetud oksade korjamisele, infostendide paigaldamisele matka-ja loodusrajal, terviserajal ning jalgrattarajal kuni Siivertsini. Pähklimäe talgute üheks põhitulemuseks sai võrkpalliväljaku loomine. Ürituse sujuvale korraldusele aitasid kaasa vabatahtlikud, kelle poole võis iga küsimusega pöörduda. 

Üritus toimus väga ladusalt, äramärkimist vajab sel päeval Pähklimäel valitsenud sõbralik õhkkond. Kõik osalejad olid väga aktiivsed ja motiveeritud. Töötati mitte ainult linna hüvanguks, vaid ka enda jaoks, kuna suur hulk igas vanuses linnaelanikke treenib Äkkeküla territooriumil ning kasutab seda puhkuse, sealhulgas ka perepuhkuse jaoks. Nüüd saavad kõik Pähklimäe terviseradade külalised aastaringselt ning täiesti tasuta spordiga tegeleda, hingata värsket õhku ning nautida loodust selleks veelgi soodsamates tingimustes. 

Antud ürituse sponsoriteks olid Narva Linnavalitsus, Külalismaja «Europe», Äkke Spordiklubi, Eesti Energia AS, SA Eesti Terviserajad, OÜ Geneva, Kalev Vesi, Narva Spordikool „Energia“. 
Tehtud töö tulemuste põhjal ning talgute korraldajate otsusel autasustati 20 aktiivseimat ning kõige rohkem prügi kogunud osalejat Ööklubi Geneva piletitega. Osalejate arvukuselt suurima grupi kahele esindajale kinkis OÜ Genevapiletid Didjulja kontserdile, mis toimub 1.juunil. 

Lisaks kõigele ootas kõiki Pähklimäe talgutel osalenuid meeldiv üllatus Narva Energiajooksu korraldajatelt: kõik soovijad said registreeruda 10. augustil toimuvale Energiajooksule täiesti tasuta. 

Täname kõiki aktiivse osalemise eest! 

Kohtumiseni Äkkekülas! 


Talgujuhid: 
Sofja Homjakova 
Vladimir Všivtsev