Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Pulli külas (04.mai.2013, Saaremaa)

Kogunesime kell 10.30 juba eelmisel aastal paigaldatud Saarte Silurimaa Geopargi infostendi juures.


Vaatasime üle oma töömaa ja panime paika päevaplaani, kuhu tahtsime õhtuks välja jõuda. Väikene vestlusring üksteisega tutvumiseks ja töö läks käima. Kaks meest saagidega ja üks mees ning kolm naist oma tublide töökate kätepaaridega.  
Aare ülesandeks oli saega maha võtta võsa Geopargi sildi ning lõkkeplatsi ümbruses, Aarne suundus saega metsa rajamaks sihti otse mereni, et avada vaade vaatamisväärsusele nimega Pulli pank.   Juba esimesel tunnil oli selge, et rabeleda tuleb mitme eest, kui soovitakse täita oma eesmärgid.  
Ja rabeletigi - ennelõunaks oli siht metsas sees ja jäi vaid hunnikutesse ladustada purustamisele minev materjal. Sama oli ka Geopargi sildi ning parkla asukohas. 
Kell 13.30 sõime talgusuppi, puhusime talgujuttu ning rääkisime ilmast maast. Ilm oli vapustav, talgukohas vähemalt 18 kraadi sooja ja päike andis oma laengu talguliste tujutõstmiseks. Kell 16.00 lõptades avastasime, et olime teinud oluliselt rohkem, kui hommikul kavandatud ning tulemus oli väga ilus.  Kutsume kõiki, kes te üle Eestimaa satute Orissaare valda Saaremaal, võtke suund Leisi peale Ranna maanteelt ja kui näete paremale suunavat suunaviita nimetusega Pulli pank, siis kege üle, mis talgupäeval tehtud. See kõik on Teie jaoks, et saaksite turvaliselt nautida looduskaunist Pulli panka Orissaare vallas.  
Tere tulemast.

Aarne Põlluäär