Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud MTÜ Noorte Kodupaiga noortekodus (04.mai.2013, Harjumaa)

„Meie kodu talgud“   MTÜ Noorte Kodupaiga noortekodus


MTÜ Noorte Kodupaik on talgusid korraldanud noortekodus ja selle ümbruses juba mitu aastat. Selleaastaste talgute eesmärguks oli noortekodus suuremate ja väiksemate parandustööde tegemine, et vanemateta noortel oleks kus ilusti ja puhtalt elada.    
Talgud pidid algama kell 11.00 aga juba kell 10.00 olid kaks talgulist kohal. Alustasime kohvi ja aruteluga, ning poole kaheteistkümneks oli töövägi kohal. Talgulisi oli kokku 16 tükki ja igaüks sai omad ülesanded. Lisaks oli meie kõige noorem abiline 8 aastane Mia-Katariina, nii mõnedki pintslitõmbed kuuluvad nüüd talle.    Noortekodul on 14 akent ning nende värvimine oligi üks peamine tööülesanne. Naised värvisid seest ja mehed värvisid õuest redelite pealt. Pintsleid õnneks jätkus kuid värvianumaid jäi väheks, ah, võtsime appi pappist topsid, püsis sealgi valge värv suurepäraselt! Sel ajal kui teised akende peal ukerdasid hoolitses vanaproua Juta selle eest, et kõigil oleks värvitopsid värvi täis. Korda tehtud ja värvitud sai ka üks vana ja lagunema hakkav uks – värske uks lausa säras valgest värvist. Samal ajal said puhtaks pestud ka kõik seinad, uksed, peeglid ja üldse kõik, mis puhtaks pesta saab.    Et silmal ilusam oleks sai korda tehtud ka meie väike lillepeenar, tõime uut mulda, väetist ja istutasime lillekesi juurde – välja tuli superilus peenar siniste, kollaste ja punaste lilledega. Ja ka toalilled said korda tehtud, mis vaja ära visatud, mis vaja ümber istutatud. Meie kodu sai puhtamaks ja valgemaks, arvan, hea tunne oli kõigil. Koostöö sujus hästi endiste ja praeguste elanike vahel; juttu, oi, kui palju.    Talgute lõpuks saime kõik koos ka talgusööki. Kokatädi Valve hoolitses toidu tegemise eest, frikadellisupp ja juba kodus valmis tehtud plaadikook olid pärast töötegemist väga head. Sest eks igaüks teadis, et supiportsjon on väga hästi välja teenitud.    
Noortekodu on nüüd jälle puhas ja valge ning kõigil talgulistel oli hea meel. Nii saab noortekodu pakkuda abivajajatele jälle meeldivat peavarju.    

Tiina Koidu