Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Suure-Kambjas (7. mai 2011, Tartumaa)

7. mai hommikul koputas taas "Teeme Ära" kõigi me uksele. Mõni kuulis seda koptust, teine mitte. Need, kes kuulsid ja osaleda tahtsid, neil oli võimalik valida üle Eesti sobiv talgupaik. Meie talgud olid suunatud Suure-Kambja "lavaaugu" korrastamisele. Vabaõhulava ehk "lavaauk" rajatakse endise Suure-Kambja mõisa pargis asuvasse sissevarisenud keldrivundamendile. "Lavaaugu" talgud toimusidki kahes kohas samaaegselt. Suure-Kambjas võis juba varahommikul kuulda trimmeri põrinat, mis "lavaaugus" võsaga võitles. Korjati kokku kõik oksad, riisuti lehed ning lasti need kolinal läbi  purustaja.



Alevis aga lammutasime mõisa abihoonest (vallamaja kõrval) telliseid, puhastasime nad segust ning ladusime alustele. Müüri lammutamine polnudki nii lihtne nagu esmapilgul tundus. Toksisid ja toksisid ja toksisid ning kui kivi lõpuks müürist kätte saad, siis selgub-poolik, katkine või siis lagunes puhastamisel kildudeks. Päike paistis, ilm oli mõnus ning töö lausa lendas, kella üheks päeval olid vajalikud 1000 kivi meil sipsniuhtigi alustele laotud. Ah, et nüüd tekkis teil küsimus, et mis me nende tellistega peale hakkame? Ja-jaa, mõistlik küsimus. Nendest laome jätkutalgute korras "lavaauku" lava. Aga enne seda tuleb seal teostada veidi mullatöid ja ettevalmistada korralik liivapadi lava tarbeks. Ja siis ja siis ja siis, viime tellised kohale ja hakkame laduma.

Talgud lõpetasime ühise sibulapiruka ja rabarberikoogi söömisega.

Suur, suur  aitäh kõigile 11 talgulisele, kes ei pidanud paljuks laupäeval panustada oma aega ja energiat Suure-Kambja "lavaaugu" valmimisele. Vastutasuks sai iga osaleja priipääsme esimesel Kambja näiteringi "Püünelind" vabaõhuetendusele juba sel suvel.

"Lavaaugus" näeme !!


Pille Tammelan