Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Raasiku valla mõttetalgud (1. mai 2009, Harjumaa)

Igatahes Raasiku valla noortele jätsid 2009. aasta mõttetalgud loomulikult kustumatu mulje, sest sellest sündis ju tänaseks üpriski aktiivseks kujunenud valla noorteliikumine Minu Eesti Noored. Paratamatult kannab see edasi ka mõttetalgutel edasi antud väärtusi, milleks on mõistvus, hoolivus ja kokkuhoidmine.

Võib lausa öelda, et talgud on aidanud mõlemal aastal Raasiku valla noori kokku kasvatada lausa imeväel. Selline üleriigiline headusepuhang süstis meisse tohutut positiivset entusiasmi, andis eeskuju. Ja eeskujud on noortele eriti olulised. Kui meil poleks olnud Teid, kelle najale toetuda, poleks me uskunud oma unistuste täitmise jõusse. Teie tegite aga ära võimatu, te panite terve Eestimaa koristama, terve Eestimaa mõtlema ja omi talguid pidama. Te olete sihikindlalt uskunud oma unistusse ja viinud selle täide. Paremat emotsiooni ei oskaks tahtagi.
Ma mäletan, et mõttetalguid avades sõnas meile määratud talgujuht toona, et täna on see kord, kus kõik mis juhtub, peab juhtuma, ta palus meil vaadata vasakule ja paremale ning öelda oma kõrval istuvale inimesele midagi head.
Sellised väärtused on hindamatud. Ja igaüks tegelikult januneb nende järele. Me kõik vajame lähedust, usaldust ja ühtekuuluvustunnet. Talgud pakkusid Raasiku valla noortele seda ja nüüd oleme meie hakanud seda jagama teiste noortega. Me pole taganenud oma unistustest ja oleme käima lükanud oma teatritrupi ning ajalehe, korraldanud kaks suurt üritust ja loonud oma ümber perekonna, päris oma MENi pere.
Talgutelt me leidsime üksteist ja me leidsime ühised väärtused. Patt oleks rohkemat tahta!

Henri Reeder