Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Teeme Ära Preedi mõisapargis (1. mai 2010 , Järvamaa)

Preedi mõisapargi korrastamine toimus 1. mail 2010 a. seoses üle-eestilise talgupäevaga Teeme Ära. Talgud algasid kell 10:00 ja kestsid kella 14:00-ni, selle aja jooksul suudeti suur töö ära teha. Enne tööle asumist peeti Preedi mõisa ajaloost kõne, mida oli väga huvitav kuulata ning see andis innustust juurde, et anda sel päeval endast parim.

Tööd kulgesid kenasti, sest eelnevatel päevadel oli kohalik metsamees võsa, oksad ja murdunud puud langetatud. Talgutele kogunes kakskümmend üks Koera valla inimest, kellel on isiklik side Preediga. Kõik andsid oma panuse, et muuta Koeru valla ajalooline paik veelgi ilusamaks. Lisaks täiskasvanutele olid kohal ka mõned lapsed, kellele samuti leidus sobiv töö. Nende ülesandeks sai väiksema prahi korjamine prügikottidesse. Lapsed olid oma ülesannete kõrgusel!
Et meie kõigi kätevaeva okste tassimise näol vähendada, oli töös ka traktor, mis oksahunnikud käru peale tõstis ja lõkkeplatsile sõidutas. Seepärast pidime oksad koguma kohtadesse, kus traktor neile ilusti ligi pääses. Lõkkeplatsile veetud oskad moodustasid aukartust äratava kuhja, millest päeva lõpuks oli alles jäänud vaid tuhk. Kokku koguti 1100 kg prügi ning 12 traktorikoormatäit oksi.
Ilm soosis meid, sest vihma ei sadanud ning samas ei olnud liiga palav- täpselt sobiv sellelaadsele talgule. Meeleolu oli päeva lõpuni hea, mis tagas meeldiva töökeskkonna. Kindlasti ollakse valmis ka järgnevatel aastatel Teeme Ära kampaanias osalema ning oma kodukoha ajaloolised kohad korras hoidma!


Jaak Tammik