Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Heakorratalgud Simunas (5. mai 2012, Lääne-Virumaa)

5.mail, laupäeval toimuval hoogtööpäeval „Teeme ära!" korraldas Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Selts jätkuvalt talgud. Seekord oli kavas korrastada päästekomando hoone-, Simuna Kooli ümbrus ja kirikaed. Talgulisi ootas lehtede riisumine ja langenud okste korjamine, prügi koristamine ning võsa saagimine. Kuna Simuna bussijaama hoone on aastatega inetuks muutunud, otsustasime ka teda renoveerida. Selleks andis raha Väike-Maarja vallavalitsus. 


Talgutega alustasime kell 10 hommikul, tööd kestsid kella kolmeni päeval. Bussijaama remont kestis kauem. Talgupäevaga ei saanud kõiki planeeritud töid bussijaamas tehtud, vaja on veel põrand katta uue betooni kihiga ja seinu ilusamaks muuta. 
Hommikul tundus ilm vihmane, kuid ei hakanud sadama, oli küll tugev tuul, aga see ei seganud ja tööd laabusid hästi. Talgud toimusid Simunas kahel päeval, Simuna Koolis reedel ja mujal laupäeval. Kahel päeval kokku töötas 100 inimest. Lõunal ootas talgulisi soe supp, kohv, tee ja küpsised. 
Meeldiva üllatuse valmistas Simuna talgulistele Rakvere Teater. Teatri esindaja tõi meile 60 kutset (üks kutse oli kahele inimesele) etendusele „Kui Harry kohtas Sallyt“. Nüüdseks on ka tearietendus vaadatud, väga hea oli. 
Aitäh kõigile, kes Simuna heakorratalgut toetasid! 
Aitäh kõigile, kes Simuna heakorratalgul osalesid! 

Mart Pruul 
Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Selts