Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Teemeära Laheda vallas koos Noorkotkaste, Kodutütarde ja Naiskodukaitsega (21. aprill 2012, Põlvamaa)

21-22. aprillil toimus Põlvamaal Laheda vallas Lahe mõisapargis kahe päevane teemeära noortelaager. 
Osavõtjaid sai kokku 60, neist 48 olid 7- 17. aastased Noorkotkad ja Kodutütred Laheda vallast, Vastse-Kuustest ja Põlvast. Laager algas rivistusega ja meeskondadeks jagamisega. Pooled noored said alustada Lahe mõisapargi riisumisega, teised hakkasid õppima matkarajaks vajalikke oskuseid- skautlikke sõlmi, Eesti maakondi, korrati Eesti hümni, noorkotkaste ja kodutütarde seadusi.


Edasi anti start matkarajale minekuks, kus ees ootas 19 ülesannet lahendamist- meie kodumaa ajalugu, skautlikud oskused, mõistatuste, ristsõna ja salakirjade lahendamine, miinivälja ületamine, tähtpäevade tundmine, viktoriin, esmaabitest ja tähelepanumängud. Rada oli 6,4 km. pikk ja selle läbisid ka kõige nooremad osavõtjad koos vanemate noortega. Rajalt tulijad said süüa, mille valmistas koos oma abilistega naiskodukaitsja Annela Erik. Edasi võtsime vastu uusi liikeid meie ridadesse, riisusime pargialust, mängisime erinevaid mänge. Õhtul õpiti üles panema sõjaväetelki, kus 10 noort said ka öösel magada. Raamatukogu ruumides juhendas Maris Mägi käelist tegevust, meisterdati ümbrikuid, pildiraame ja stressipalle. Öösel sai vaadata öökino koos ohtra popcorni söömisega. Väiksemad said magamiskotis raamaturiiulite vahel magada, julgemad ööbisid sõjaväetelgis ja vanas kultuurimajas. Hommikul jätkus mõisapargi heakord, meeskondlikud mängud, autasustamine, tänamine ja laagri koristus. 
Tagasiside oli väga positiivne- noored kirjutasid nii- ilm klappis, seltskond klappis, meeldis söök, matkamäng, soomäng, plm. pudelis vee keetmine lõkkel ja lõkke ümber istumine. 
Kokkuvõtteks võib öelda, et suur hulk muinsuskaitsealast pargialust sai korda, oli põnevat ja kasulikku tegevust. 
Laheda rühmajuht Ainika Mägi