Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Suitsu jõel (5. mai 2012, Läänemaa)

Meie talgud toimusid suitsujõel. Seal ilusas looduslikus kohas käivad kevadest, sügiseni turistid paaditamas ja linde vaatlemas. kutsusin siis oma talgulisi suitsu jõe peale prahti koristama. kohale saabusid mulle Mellissa, Veronika, Priidu, Helle ja Siim, kes on ratastoolis. Neid inimesi peab ka kutsuma välja talgutele. Nad ei pea jääma tuppa


Paadimehed Tiit ja Priidu aitasid Siimu ilusasti paadi ette otsa istuma ja sõit võis meil alata mööda jõge. Hüpates kalda peale prahi järgi sai siim meid juhendada kus on veel prahti. Tüdrukud tegid palju plite(pilte näete http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=100001820571138&sk=photos) Kõige huvitavad leiud olid: üks suveplätu, jääpuur ja vee seest korjatud teadate tahvel. Kus oli kirjas: Lindude pesitsusalal kalapüük keelatud. Nägime paljude luikede pesi ja tutkaid. 
Eemalt tõusis õhku merikotkas, vatt see oli elamus. päeva lõpus oli meil 3suurt kotti täit prahti kokku korjatud. 
Talgute lõpus läksime Suitsu vaatetornini ja matkarajale. Sinna suundudes korjas Priidu Ülesse kilekoti. Sellega vehkides uhkel ei vaadanud ta mis on kottis. Hakkasime huvi tundma mis on ikka kotis ja meie suureks üllatuseks oli Priidu üles korjanud koera kaka. Saime kõhutäie naerda Priidu nägu nähes. Nii lõppes meie talgud Suitsujõel. 
Suured Tänud ! Anu-Lii Jürmanile, kes aitas alguse mul lahti teha. Tänan kõiki talgulisi. Aitäh paadimees Tiit Meelili ja looduskaitse inimestele kes toetasid meid. Loodan omalt poolt, et nüüd on lindudel puhtam!!

Niina Murd