Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Talgud Muratsi sadamas (5. mai 2012, Saaremaa)

SELTSIMEHED MURATSI KÜLA ELANIKUD!
Seltsimehed, on alanud koristustööde hooaeg looduskaunis kohas Muratsi sadamas.
Igatahes, 5. mail olete oodatud talgutele kell 10.00 Muratsi sadamasse.
Igatahes, põhiline on võtta kaasa reha, hang, hea tuju ja endale meelepärast nosimist ja märjuke.
Selline oli kuulutus, mis jagati küla stendidele ja postkastidele.


Üks talguline ütles, et ta tuli kohale humoorika kuulutuse peale, mille leidis oma postkastide juurest stendilt. Põhiline igatahes oli meelitada talgulisi kohale humoorika kuulutusega. Üks talguline nõudis näha selle käskkirja koopiat, mille alusel ta täna siia kutsuti :). Meie mehed talgutel igatahes ei nutnud, et ei leidnud eest sanatooriumit, vaid koristasid ära kogu Muratsi sadama rannaäärse ala mere poolt randa uhutud sodist ja mererohust. Muratsinaised ja lapsed pidid suure hooga ära riisuma ka sadamasse tulnud kalastajad, kes olid kalda ääres õngitsemas. Viimased talgulised sattusid koristusega lausa nii hoogu, et olid valmis juba merd riisuma, et kindlaks teha, kas vesi neid ka kannaks. Üks talguline tegi koguni ettepaneku, et ka sadamakanali põhi üle vaadata, „et igatahes kivi kaela ja igatahes põhja“ :).
Kui tagumikud trimmi oli töötatud, nositi kaasa võetud toidupoolist ja rüübati märjukest. Töötalgud läksid sujuvalt üle mõttetalguteks.
Usun, et kõik osavõtjad jäid talguga rahule, sest riisutud, niidetud ja prahist koristatud sadam on nüüdsest valmis vastu võtma nii külalisi kui ka Muratsi oma elanikke, et nautida puhkust looduskaunis kohas Muratsi sadamas.
Tahan tänada kõiki talgulisi ja sellise toreda ürituse algatajaid.

Daili Tuulinbg