Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

"JA NII TORE OLI!" ahk talgud Kambja vallas (5. mai 2012, Tartumaa)

JA NII  TORE OLI! Just sellise lausega võiks kokku võtta 5.mai  2012.aasta üle- eestilise  talgupäeva  Aarike hooldekeskuse territooriumil.



„Teeme ära“  raames olid Kambja valda Virulase külla Aarikele  kokku tulnud LC Tartu Tamme, LC Tartu Toome, Tartu Kristliku Noortekodu esindajad. Kaasa lõid Aarike oma töötajad ja ka kliendid, kelle tervis seda lubas. Ühtekokku oli väljas  kahel päeval kokku 47 töökat ja teotahtelist inimest. Noorim osaleja oli 4.aastane Ott, kes koos  vanematega kuuse istutas ja  eakam  70.aastane Aino, kes rehaga hoolsalt tegutses.

Kui algselt oli plaanis Tammiku rajamine , siis peale 60 tammeistiku istutamist istutati veel üle 200 kuuse ja eraldi ilutsema üks kastan.

Korrastati peahoone  nii nimetatud  lehiste ja nulgude jalutusringi ala.

Osa Kristliku Noortekodu poisse valmistasid juhendajate Marguse ja Hannese eestveamisel  aiapingid  koos lauaga, millel peale tööd juba keha kinnitust  maitsti.

Kogu üritus algas aga LC Tartu Tamme lipu heiskamise ja ühisrivistusega. Talguhunt Elle tutvustas kohalolijaid omavahel ja jagas töörühmad laiali. Nii läksid eelpoolnimetatud puutöömeistrid pinki valmistama, puude istutajad koondusid Taivo Tera juurde.  Kui puud istutatud said , ausid kõik vell hooksalt  ja rehitsema ja oksi tassima ning  lõkkemeister Valter  põletas hoolega prahti.

Kogu tegevust jälgis pealt ning jäädvustas  ja lõi aeg ajalt ka tööle käed külge operaator Krõps Margus Kriiva näol.

Talgujuht püüdis olla kõikjal ja ka omapoolselt jäädvustada toimuvat.

Kella kaheks olid Urve ja Marika valmis saanud Eesti rahva rahvustoidu mulgiukapsaga ja nii koos vortikesi grillides, küpsist- kommi nosides ja märjukest kõrvale juues tehti kokkuvõte toredast päevast.

Talgujuht Elle ei olnud kitsi ja jagas tänutäheks nimeliselt igale osalejale  Tänukirja.

See ilus talgupäev oli kui ere näide sellest, kuidas erinevad põlvkonnad  sobivad kokku toimetama.  Tore, et aarikel tähistati sellega ühiselt ka 2012 aastat kui Euroopas aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aastat.

Aitüma osalemast, südamesoojust ja päikest meile kõikidele paljudeka aastateks ja loodan , et need tänased puuistutajad tulevad ja näevad kasvamas oma kätetööd veel paljudel aastatel.

Austusega

Talgujuht  Elle Ott