Talgulood

Esimene üle-eestiline talgulugude kogumise veebiretk.
Tagasi

Teeme Ära 2012 Ahjal (Aprill 2012, Põlvamaa)

Teeme ära 2012 talgupäevade raames otsustasime korrastada oma kodukoha, et siin oleks hea olla endal ja külalistel. Kui talgupäev on üleeestiliselt planeeritud teha 5. mail, siis meil Lõuna-Eestis on see aeg hiline- siis võib siin juba muru niita, kui on soe ja kevadvihmad.

Seetõttu otsustasime koostöös kooliga koristuspäevadega alustada juba 18.aprillil, kui koristasime mõisaparki ja vedasime ära kõik lehed. Väljakuulutatud talgupäev oli planeeritud 19. aprillil ja sellel päeval koristasime aleviku haljasaladel ning samuti mõisapargis. Suur tänu koolirahvale ja vabatahtlikele, kes nendel päevadel leidsid aega talgutest osa võtta. Koos kooliga osales talgutel ca 140 inimest. Maitsva talgusupi said kooli sööklast kõik tublid töötegijad ja selle eest suur tänu kooli kokkadele.
Reede pärastlõunal tuli ootamatu telefonikõne noorsootöötaja Piret Palmile Põlva Maavalitsusest - oma abikäsi koristustöödel pakkusid Euroopa Noored Büroo kaudu Eestis viibivad vabatahtlikud.
Itaaliast, Hispaaniast, Poolast, Prantsusmaalt ja Ungarist pärit noorte võõrustaja Eestis on Ida – Virumaa noorteorganisatsioon MTÜ No Borders. Noored olid mitu päeva olnud juba Põlvamaal ja tahtsid kasulikud olla ka siinsele maakonnale.
Nii saigi teoks pühapäeval 22. aprillil veel üks talgupäev, kui Ahjale tuli 46 Euroopa vabatahtlikku. Nemad koristasid maanteeääred Ahjalt Kärsani ja Ahjalt Süvaoruni ( end. Sander).
Ahja poolsed grupijuhid olid Carmen Aarna, Magnus Aarna ja Alar Osik koos tütre Marieliga. Maanteeäärse prügi korjas autole Olev Otsa. Osa grupist aga koristas ja riibus koos Pireti ja Jutaga misjonikeskuse ja vana tõllakuuri ümbruses. Kalju Puiga oli abiks okste põletamisel.
Maitsvat lõunatoitu pakkus kõigile AH-JA pubi, kus kohalikud ja külalisnoored veel omavahel suhelda said. Kell üks vuras buss talgulistega juba Põlva poole. Aitäh omadele ja võõrastele, kes sellel kevadel lõid käed külge koristusel. Hoolime ikka oma kodukohast ja hoiame selle korras.
Talgupäeva korraldus- ja toitlustuskulud kandis Ahja Vallavalitsus.


Juta Otsa, Teeme Ära talgujuht Ahjal

Pilte saab vaadata http://ahjamuuseum.edicypages.com/blog/teeme-ara-2012