Et talgurong rööbastel püsiks

Talgujuht on nagu rongijuht, kes sõidutab talgulised läbi tegusa talgupäeva õhtusse. Selleks, et kõik vagunid ikka rööbastel püsiks ning sõitjatel rongis hää oleks, tasub meeles hoida mõned olulisemad korralduslikud juhtnöörid. Järgnevalt oleme lühidalt reastanud neist kõige olulisemad:

1. Selleks, et talgutele teaksid tulla nii Sinu sõbrad, külaelanikud kui ka kaugema kandi inimesed, tee oma talgud huvilistele nähtavaks, kutsudes talgulisi läbi Teeme Ära kodulehe, e-posti teel, Facebooki kaudu, kuulutustega, suusõnaliselt või mõnel muul viisil. 

2. Jaga talgulistega talgupäeva eel asjakohast infot (kus ja millal talgud toimuvad, mida kaasa võtta jm).

3. Planeeri varakult kõik ärategemist vajavad tööd nii, et kõigil oleks parasjagu jõukohast tegevust. Tööde tegemiseks varu vajalikud vahendid või palu need talgulistel kaasa võtta.

4. Mõtle varakult läbi talgutega seonduvad kulutused ning võimalikud alternatiivid (nt palu kõigil midagi ühisele toidulauale kaasa tuua jne).

5. Talgupäev turvaliselt kulgemiseks tutvusta talgupäeval osalistele ohutuid töövõtteid. 

6. Võta kaasa kriisijuhis ning pane see kõigile nähtavasse kohta – õnnetuse korral aitab see aega säästa.

7. Mõtle puhkepausideks ning talgupäeva lõpuks tööde kõrvale ka meelelahutuslikumat tegevust (mängud, ühine söömaaeg, saun, tants jm). Ära unusta kõiki talgulisi ka päeva lõpus tänada!

8. Võta talgupäevale kaasa laetud ja sisselülitatud mobiiltelefon, et sind tarvidusel kätte saaks.

9. Veendu kindlasti, et plaanitavad tööd on kooskõlas seaduste ja kohalike eeskirjadega ega kahjusta kellegi vara – siis ei sünni headest kavatsustest pahandust.

10. Lõkke tegemisel jälgi tuleohutuse nõudeid!

11. Jälgi, et sa ei häiriks oma tegevusega endale juba pesapaiga valinud linde – alates 15. aprillist kehtib lindude kaitseks raierahu.

12. Jäädvusta talgupäev piltide, lugude või videotena ning jaga neid ka kõigi teiste talgulistega aadressil info@teemeara.ee või talgupäeva kodulehel.