Tubli töö kiidab talgulisi (05. mai)

Vali Uudised 05.05.2010
Autor: Helve Tamm

Samal ajal, kui suur hulk inimesi väisas laupäeval Põltsamaal laata ja teine hulk vaatas vesiste suudega pealt grillimist, leidus samal ajal piisavalt neid, kes haarasid kätte tööriistad, et teha korda oma ümbruskond. Möödunud laupäeval korraldati üle Eesti suur talgupäev "Teeme ära 2010". Ka Põltsamaalt ja siit piirkonnast olid inimesed valmis külmast ja vihmasabinast hoolimata andma oma panust ümbruskonna heakorraks. Nii sai tõesti väga ilusaks ja puhtaks Põltsamaal Lossi tänava ääres maapinnale immitseva allika ümbrus, lauluväljak, Esku ja Lustivere küla, Kuningamäe terviserada, platsid ja pargid nii Adaveres kui ka Puurmani ja Pajusi vallas. Kõik talgulised väärivad kiitust ja tuhandeid sooje sõnu!

Veel möödunud aastal "ehtis" Põltsamaal Tallinna maantee äärt rääbakas tara, mida ilmestasid tuules laperdavad kultuuriürituste kuulutused. Pilt oli silmale valus vaadata ning tekitas linna külastajate ees piinlikust. Siis võtsid aga asjalikud inimesed probleemil tõsiselt sarvist kinni, lõhkusid plangu maha, koristasid tarataguse prügimäe ning püstitasid viisakama aia koos kuulutuste tahvliga. Nüüd on pilt kena ja külaliste ees ei pea enam silmi maha lööma.

Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots sõnas, et tubli teo eest tuleb tänada kõiki töölisi ning eriti Sven Lassi ja Tiit Vaherit, kes ettevõtmise eesotsas olid. Linnarahvasgi ühineb meeri kiidusõnade ütlemisega.