Teeme Ära talgupäev Alatskivil (16. mai)

Alatskivi 13.05.2010

1. mail Teeme Ära üle-eestilisest talgupäevast Alatskivi piirkonnas võttis osa 135 talgulist. Kokkuvõtted on tehtud ning talgujuhid annavad ka lehelugejatele ülevaate teostatud töödest, talgulistest ja objektidel valitsenud meeleolust.

Alatskivi lossipark. Külli Must: Talgutel tulid lossiparki korrastama 28 inimest.

/.../

Peipsiveere Hooldusravikeskuse pargi rajamine. Janno Tomson: Peipsiveere talgupäeval osales 26 inimest, enamik neist üliõpilased Tartust. Meeleolu oli ülev, istutasime ca 300 puud ja põõsast. Ka väike vihm oli meile abiks, kastis ise. Üritus meeldis kõigile ja kuna ruumi veel on, otsustasime ka järgnevatel aastatel oma parki laiendada.

Liivi Muuseumi korrastustalgud. Mari Mitra: Liivi Muuseumi kogunes laupäeval kokku üle kolmekümne inimese peamiselt Tartust ja ümbruskonnast, kõige kaugemad talgulised olid tulnud lausa Pärnust. Seltskond oli tore ja kirev, kohal oli tudengeid, looduskaitsjaid, teadlasi, kunstnikke ja muusikuid. Võsast puhastati Jakob Liivi poolt istutatud pärnaallee, kohendati õunapuid, koristati lehe- ja oksarisu ja vahetati välja aiaposte. Kella viieks oli enamik töid tehtud ning osa seltskonnast sai asuda suitsusauna sisse õnnistama.

/.../