Tartu: «Teeme Ära» on lõpuni ära tegemata varsti kaks aastat (16. märts)

Postimees Online 16.03.2010 
Autor: Risto Mets

Tartu esitas sel nädalal «Teeme Ära» korraldajatele järelepärimise, milles soovitakse vastuseid 2008. aasta talgutel Raadi endisele sõjaväelennuväljale ladustatud prügi koristamise kohta.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul on Tartu alati kodanikualgatuse korras tehtavaid ettevõtmisi toetanud. «Meid teeb aga väga murelikuks see, et 2008. aastal toimunud prügikoristuskaampaanial kokku korjatud prügi on siiani Raadil kõrguvates prügimägedes,» märkis meer pressiesindaja vahendusel.

Kruuse sõnul lubasid kampaania korraldajad toona prügi käidelda, ent seda pole tehtud. «Olen seisukohal, et iga algatus tuleb viia lõpuni ja enne selle aasta «Teeme Ära» kampaaniat peaks meil olema kindlus käes, mis saab Raadil asuvatest prügimägedest,» sõnas Kruuse.

Lisaks 2008. aasta prügi käitlemise kohta küsib linnavalitsus oma kirjas ka seda, kuidas on selle aasta talgutel korraldatud jäätmekäitlus, kes selle eest vastutab ning kes kannab kulud.

Kruuse kinnitusel peab linnavalitsusel olema kindel veendumus, et selle aasta talgutel kogutavale prügile on olemas seaduslik ladustamispaik.