Talgute toetajad saadavad talve ära (17. märts)

Pärnu Postimees 17.03.2010

Selle talve viimasel päeval, 20. märtsil kell 12 algab Pärnu linna keskraamatukogus infopäev, millele korraldajad ootavad neid, kes löövad talgujuhtidena kaasa "Teeme ära! Minu Eesti" kevadpüha ühistöös.

"Infopäeval jagame täpsemat teavet selle kohta, kuidas 1. mai talguid korraldada ja kuidas neil saab kaasa lüüa," märkis talgupäeva Pärnumaa koordinaator, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse konsultant Krista Habakukk.

Juba registreerunud talgujuhid saavad infopäeval kätte talgujuhi märgi ja autokleepsud, mida võib kleepida autole talgupäeva reklaamiks.

Laupäeval kell 19.31 saabub kalendrikevad, mis tähendab, et kevadpüha talguteni jääb sellest arvates napp kuus nädalat. Talgumõtte saab edastada aadressil www.teemeara.ee ja 20. märtsi infopäevast osavõtust teatada meilil krista@peak. ee, siis laabub selle talve viimane kolmetunnine kokkusaamine.

Talgutest osavõtu soovist teatamine käib ja koordinaatori väitel ei öelda tegevust ette.

'Talgud võivad olla näiteks pargi või kiigeplatsi kordategemine, rahvamaja remontimine, kohaliku muinsusmälestise korrastamine või hoopis seltsi asutamine ja tegevusplaani koostamine," nimetas Habakukk.

Pärnus on talguliste üks juba jutuks olnud ühistöötandreid meie omapärased rannaniidud, mis vajavad prahist ja roostikust puhastamist.