Talgulised tegid juba avastardi (23. apr)

Valgamaalane 22.04.2010
Autor: Sirje Lemmik

Hargla küla heakorrapäevale kogunes üle 40 inimese. Talgud liiguvad Taheva vallas edasi kõikidesse teistessegi küladesse ja lõpuspurt toimub esimesel mail - ülevabariigilise «Teeme ära» talgupäeva ajal.

Laupäeval võis Hargla kandis juba varastel hommikutundidel näha liikumas rehadega inimesi, kelle sihtpunkt oli Hargla kirik ja pastoraat. Kohalikud elanikud suundusid talgupäevale, et ühiselt käed külge panna seal kus vaja. Nii koristati Harglas ära kiriku ja pastoraadi ümbrus, kultuurimaja ja bussijaama ala.

/.../

23. aprillil kutsuvad Taheva sanatooriumi töötajad kõiki Tsirgumäe ja Sooblase külade elanikke koos nendega korrastama Taheva mõisaparki, sama päeva õhtupoolikul oodatakse talgutele Laanemetsa küla elanikke, et korda teha külaplats ja bussijaama ümbrus. 24. aprillil saavad Koikküla kandi aktiivsed inimesed tulla appi puhastama looduskaitse all olevat külaparki. 23. aprillile on kavandatud ka prügikoristuse aktsioon koostöös Hargla kooliga. Üle hulga aja on tegevusse kaasatud kogu koolipere. Lapsed ja õpetajad korjavad prügi Harglast kuni valla piirini Valga suunas kulgeva tee äärtest.

/.../