Staarid kutsuvad rahvast maitalgutele ja löövad ka ise kaasa (08. apr)

Õhtuleht 08.04.2010 
Autor: Eve Heinla

1. mail peetavale «Teeme äratalgupäevale kutsuvad rahvast telereklaamis paljud tuntud muusikud. Neist nii mõnigi plaanib ka ise ühistööle käed külge lüüa.

Talgupäeva reklaamides kutsuvad inimesi ühistööle Ivo Linna, Tõnis Mägi, Kaire Vilgats, Maarja-Liis Ilus, Metsatöllu liikmed ja paljud teised tuntud muusikud.

Kas reklaamijad ka ise talgutöös kaasa löövad?

Maarja-Liis Ilus kavatseb kindlasti talgutel osaleda, kinnitab «Teeme ära!» kõneisik Anneli Ohvril. Kus ja mis tööd lauljatar täpselt tegema hakkab, ta veel täpsustada ei oska. Talgutel olevat kohal ka Kärt Johanson ja Tõnis Mägi - ilmselt kusagil kodukandis Tartumaal.

Metsatöllu liige Markus pole aga talgutele minekus veel kindel. Kuigi ta reklaamis bändikaaslase Kuriraivoga kõiki tööle kutsub. «Meil on tõenäoliselt samal päeval kontsert, nii et vaevalt meil aega jääb,» arutleb ta. «Reklaami meid lihtsalt paluti. See on heategevus, sest raha me selle eest ei saanud. Loomulikult läksime, sest see on ju üllas asi. Varem pole ma üheski telereklaamis kaasa löönud.»

Markus kahetseb, et ka eelmisel üle-eestilisel talgupäeval oldi Metsatölluga välismaal. «Selge see, et võtaksin osa, kui aega jätkuks! Ma ju ise ka metsaääres üles kasvanud.»

Aega talgutele registreerumiseks on 30. aprillini.

Kodanikualgatus «Teeme ära!» teeb 1. maist üleriikliku talgupäeva. Võimalus oma talgud korraldada ning abilisi appi kutsuda on igal inimesel - olgu vajalik töö koristamine, riisumine, ehitamine, istutamine, mõtlemine või midagi muud.