Saarlased on taas kõige agaramad talguhuvilised (10. märts)

Oma Saar 05.03.2010  
Autor: Kertu Kalmus

Neljapäeva lõunaks oli üle Eesti kirja pandud ühtekokku juba 14 ettevõtmist. Saarlased olid aga asja jälle õige tõsiselt käsile võtnud, sest tervelt kuus talgukohta esialgu kirjapanduist asub Saaremaal. Kirjas on Kihelkonna kalmistu ja Silla kalmistu kiviaia kordategemine, Karja kirikla territooriumi koristamine, Kuivastu–Võiküla munakivitee hooldamine, Valjala maalinna võsast puhastamine ja Pihtla vana vallamaja ümbruse korrastamine.

Talgupäeva üks siinseid eestvedajaid Heidi Hanso ütles Oma Saarele, et saarlaste aktiivsuse üle pole tegelikult imestada midagi, sest eelnevatelgi aastatel on kõnealuse aktsiooni käigus paljudele teistele maakondadele ära tehtud.
“Saarlased on väga mõnusa hooga jälle alustanud ja panevad ikka täiega,” rõõmustas Hanso ja avaldas lootust, et Saaremaalt lisandub talgupäeva toimumiseni veel rohkem kohti, kus midagi ära teha.

Heidi Hanso hinnangul peaks tänavu olema kõigil võimalik kuidagi kasuks olla, sest ürituse kontseptsioon on varasemast pisut erinev. “Kõik peaks suutma midagi ära teha, sest talguliigid on sel korral nii erinevad. Ei pea kindlasti võsa raiuma minema – võid aidata kas või abi vajaval naabril lihtsalt muru niita,” rääkis ta. “Talgupäeva mõte ei ole kedagi tööga ära tappa,” kinnitas Hanso.

Nime kampaania


Kevadise ühisaktsiooni lõpetuseks on kavas ka õhtune mõnus koosolemine. “On plaanis teha talgukohtades pärast ühistööd sauna ja simman,” märkis Heidi Hanso.
Kuna päris igas talgupunktis pole eraldi sauna ja simmanit korraldada nähtavasti võimalik, siis võiksid vallad Hanso soovitusel kampa lüüa, et õhtune talgujärgne lõõgastus üheskoos korraldada.
Kui alates eilsest on kõigil soovijatel võimalik “Teeme ära” kodulehel registreerida vaid talgupaiku, siis enda talgulisena arvele võtmisega tuleb oodata 1. aprillini.