Raadi prügi jääb ilmselt riigi kaela (17. märts)

» Raadio » KUKU » Ärataja 17.03.2010

(07:38) Eestimaa Looduse Fondi (ELF) juht Jüri-Ott Salm märkis, et kui kampaania «Teeme ära» käigus prügi Tartusse Raadi endisele sõjaväelennuväljale vedanud ja seal töötlema pidanud ettevõte pankrotti läheb, siis jäävad prügi käitlemiskulud ilmselt riigi kanda.

Täna hommikul Kuku raadios eetris olnud «Ärataja» saates tõdes Salm, et Raadi prügimägede koristamine võib hinnanguliselt maksma minna 8 – 9 miljonit krooni. Kui OÜ Utileek Lõuna endale võetud kohustustega toime ei tule, seisab Tartu vald ja Eesti riik silmitsi olukorraga, kus meil on väga suur illegaalne prügimägi. Koristamise raha peab seejärel ilmselt välja käima riik.

Tartu linn esitas sel nädalal kampaania «Teeme ära» korraldajatele järelepärimise, milles soovitakse vastuseid 2008. aasta talgutel Raadi endisele sõjaväelennuväljale ladustatud prügi koristamise kohta.

Salm ütles intervjuus, et Tartu linna küsimus on õigustatud, kuid Raadil ei ole ainult «Teeme ära» prügi. Tema sõnul on kampaania ajal kogutud prügi üks kümnendik Raadile toodud prügist. Samuti lisas Salm, et see küsimus peaks olema adresseeritud pigem keskkonnaministeeriumile või vabariigi valitsusele ehk et leida need seaduslikud hoovad, kuidas sellised probleemid edaspidi välistada.