Lusikad, tennised ja roostes mänguauto talgute aardekirstus (07. mai)

LõunaLeht 06.05.2010
Autor: Maarja Pakats


Minu teised „Teeme ära!“-talgud olid ootuspäraselt mõnusad: sai näpud mullaseks, rammusat armeesuppi süüa ja kogukonna inimestega juttu puhuda. Muidugi sai täidetud ka talgute suurem eesmärk – lähedaste inimestega koos midagi meie kõigi heaks ära teha. Lisaks leidsin riisudes-kaevates põnevat tavaari, mis elevust tekitas – mida kõike võib juhuslikult leida!

/.../

Sooglemäe talu valiti Mulgi külastuskeskuse rajamiseks välja 2008. aastal. Keskuse eesmärk on näidata, milline oli omal ajal mulgi talu ja tutvustada mulgi kultuuri. Külastuskeskuse projekteeris Viljandi EKE Projekt. Sooglemäe suurtalust on alles kahe korstnaga häärber, maakividest tall-laut ja ait koos võlvkeldriga ning kunagine rehealusega aidaruum, õuel on veel väike palkidest ait. Kaks praeguseks hävinud hoonet, alatare ja saun, on plaanis uuesti üles ehitada. Projekti maksumus on eeldatavasti 26 miljonit krooni, milleks oodatakse EASilt toetust.

Talgutelt lahkusin rõõmsal meelel, teades, et eesmärk, miks ma talgutele enda ja oma pere kirja panin, on täidetud - koos veetsime mõnusa päeva looduses ning meie töö oli ühiskondlikult tulemuslik ja kasulik. Ootan juba huviga, millal valmis Mulgi külastuskeskus oma uksed avab. Siis saan öelda, et ka mina olen veidike aidanud kaasa selle rajamisele.

/.../