Linnaosad saavad salaprügilate likvideerimiseks miljoni (22. apr)

Postimees Online 21.04.2010 
Autor: Veiko Pesur

Linnavalitsus otsustas täna oma reservfondist eraldada keskkonnaametile ebaseaduslike prügimägede koristamiseks ja täiendavateks heakorratöödeks miljon krooni.

Keskkonnaamet taotles ettenägematuteks kuludeks 1,9 miljonit krooni. Orienteeruvalt kogutakse 2010 aastal heakorrakuu jooksul 24. aprillist kuni 23. maini prügi 1000 tonni.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš sõnas linnavalitsuse pressikonverentsil, et linn teeb kõik ka selleks, et ebaseaduslikke prügimägesid juurde ei tekiks ning siin oodatakse appi ka linlasi. «Tahaks tabada neid inimesi, kes ebaseaduslikult prügimägesid tekitavad,» sõnas Boroditš. Tema kinnitusel tuleb see odavam kui prügimägede koristamine.

Boroditš avaldas lootust, et kõik oma kodupaigast lugu pidavad inimesed osalevad talgutel, mis toimuvad kevadisel heakorrakuul kõikides linnaosades. «Ma loodan, et kui inimesed ise kevadistel koristustöödel käed külge löövad ja näevad seda kõike, mis lume alt välja sulab, siis osakavad tulevikus rohkem puhtusest lugu pidada,» lisas Boroditš.

Laupäeval kell 11 antakse Haabersti linnaosas Harku järve rannaalal avalöök iga-aastasele traditsioonilisele kevadisele heakorrakuule.

Kristiine linnaosa kevadtalgud toimuvad 30. aprillil Dunteni pargis. Linnaosa aitab tasuta ära viia puuoksi ja aiajäätmeid. Kristiines kavandatakse ka isetegevuslike prügilate likvideerimist ja lahtiste sademete veekraavide puhastamist.

Põhja-Tallinna talgud on 1. mail Stroomi puhkealal ja Katariina kai piirkonnas Pikakari rannas. Samuti on plaanis likvideerida vanad kuurid, remontida linnaosa avalike spordiväljakute inventar ja korrastada haljasalad.

Kesklinn kavandab talguid Järve metsas ja traditsiooniliselt ka kesklinna haldusalasse kuuluval Aegna saarel. Samuti on kavas puhastada ja korrastada pargipingid ja likvideerida grafiti. Prahist tuleb puhastada ka Mäe jalgrattatee ja piirkonna paenõlvad.

Lasnamäe talgud on 1. mail Paevälja asumis ja Pirita jõe maastikukaitse alal. Lasnamäe linnaosa heakorrakuu põhiline eesmärk on omavoliliselt tekitatud prügimägede likvideerimine.

Mustamäe Linnaosa Valitsus teeb talgud 8. mail Lepistiku pargis. Korda tehakse ka Sütiste, Männi ja Kadaka pargid ning asendatakse rikutud tänavasildid uutega

Nõmme talgud toimuvad 1. mail Nõmme -Mustamäe maastikukaitse alal. Kavas on ka lehtede ja oksarisu äravedu.

Pirital on heakorrakuu raames kavas ebaseaduslikult ladestatud jäätmete likvideerimine, murdunud puude ja okste koristamine, võsa raiumine ja muud kevadised koristustööd. 7. mail toimuvad Pirital Lillepi pargis talgud ja 21. prügikoristamise võistlused koolidele.