Lähme koos riisuma! (30. apr)

Vali Uudised 30.04.2010
Autor: Helve Tamm

Laupäeval, 1. mail toimuvad üle Eesti suured talgud "Teema ära 2010", mille käigus korrastatakse koos nii oma koduümbrus kui ka ühiskonnale olulised paigad, näiteks käimistud või pargid. Ka Põltsamaal ja siin piirkonnas on kokku ametlikult registreeritud üheksa ja mitte registreeritud üks objekt, kuhu soovijad võivad rehadega appi minna.

Põltsamaa linna heakorraspetsialist Külliki Mattisen märkis, et seoses talgutega samale ajale langevate ettevõtluspäevadega linnas organiseeritud heakorrategevust ei toimu.

"Kõik inimesed on ettevõtluspäevadega hõivatud ning seetõttu pole võimalik midagi suuremat organiseerida. Linnavalitsuse rahvas tegi enda talgud juba 22. aprillil ära ja ma olen kuulnud, et on teisigi, kes lükkavad talgute tegemise muule ajale. Aga kes soovib, võib seda ju ikkagi laupäeval teha. Parem, kui sellest antaks meile enne teada," rääkis Mattisen.

Linnavalitsust oma heakorratöödest teavitamine on eriti oluline seoses prügi äravedamisega. Mattisen selgitas, et kui inimesed teevad omaalgatuslikult kuskil ühiskondlikul alal koristustöid ning panevad siis teede äärde prügikotid, võib ühel hetkel juhtuda, et nende kottide kõrvale hakkavad oma sodi tooma ka ümbruskonna elanikud.

"Kuigi kõik väidavad, et neil on oma prügi äravedamiseks lepingud olemas või osa kinnitab sedagi, et neil ei teki üldse prügi, on tulemuseks ikkagi see, et keegi veab oma olmejäätmeid igal võimalusel avalikku kohta. Ma ei saa sellest kohe kuidagi aru. Seetõttu on parem, kui omapäi, ilma meid teavitamata ei hakata avalikke haljasalasid korrastama. Linnast ei saa ju prügimäge teha," möönis heakorraspetsialist.

Et mingit probleemi või liigset prügilasu ei tekiks, tuleks heakorraspetsialisti sõnade kohaselt oma talgutest anda teada linna järelevalvespetsialistile Tiit Vaheriie või helistada üldinfo telefonil.

Registreeritud talgute nimekirjas on Põltsamaa piirkonnast seitse kohta.

/.../