Junn kotti ja kott põõsasse (04. mai)

Saarte Hääl 04.05.2010 
Autor: Kertu Kalmus

Laupäeval avanes talgulistele Kuressaares Suuresilla juures koristades tülgastav vaatepilt: koeraomanikud olid oma lemmikute väljaheited küll hoolsalt kilekotikestesse korjanud, kuid junnidega täidetud kotid rippusid silla juurde viiva tee ääres sirguva võsa okstel.

Suuresilla koristusgrupi talgujuhiks olnud linna heakorraspetsialisti Katrin Reinholdi hinnangul olid koeraomanikud ilmselt üritanud väljaheitekotikestest vabaneda neid teeservast kaugemale lennutades, kuid teeäärne võsa jäi ette.

“Nii rippus okstel terve hulk junnidega täidetud kilekotte, mida talgutele tulnud tüdrukud nüüd koristavad,” rääkis Reinhold laupäevasel talgupäeval.
Kuna väljaheitekotikesi oli okstel palju, oli neid sinna kogunenud ilmselt juba pikemat aega. Reinholdi sõnul on täiesti kummaline, kuidas inimene sellise asja lihtsalt okstele rippuma jätab.

“Talitatakse küll õigesti ja korjatakse väljaheited kokku, aga need on ju korjatud tavalistesse kilekottidesse, mis ei lagune,” oleks koerakakakotid heakorraspetsialisti sõnul ilmselt jäänudki võssa rippuma.
Et taolist koledat käitumist edaspidi välistada, otsustasid talgulised Suuresilla Aia tänava poolsesse otsa maasse kaevata suure tünni.

Saarte Hääl
“Ehk keegi neist (koeraomanikest – toim) viskab järgmine kord siis ometi sellised kotikesed ja prügi selle pihta ja saab sissegi,” põhjendas samuti talgujuhi ametis olnud linnavalitsuse heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp.

Kaugas leiti omaniku sünnipäeval

Laupäevasel Teeme Ära 2010 talgupäeval leiti Kuressaares Suuresilla juures päris veepiiri lähedalt juurikate alla topitud nahkne rahakott. Raha kotis enam ei olnud, kuid alles olid kõik dokumendid – pensionitunnistus, ID-kaart, haigekassakaart, pass –, mille andmeil oli asjade omanik Elmar Karu.

Arvestades koti leidmispaika ning seda, et raha selles ei olnud, võib arvata, et see oli mõne pikanäpumehe saagiks langenud. Tore kokkusattumus oli leiu puhul aga see, et kott leiti üles 1. mail ja selle vanahärrast omanikul oli samal päeval ka sünnipäev.

Kohapeal käinud politsei kinnitas, et omanik saab koti kindlasti tagasi. “Kui omanik rahakotile järele tuleb, siis on politseil võimalik ka kadumise asjaolusid selgitada,” ei ole politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ene Kussmanni sõnul praeguse seisuga teada, millal või kus rahakott täpsemalt kaotsi läks.