Henri Reeder juhib Raasiku noorte mõttetalguid ajateenijana (31. märts)

Sõnumitooja 31.03.2010 
Autor: Ülle Tamm

Raasiku talgujuht loodab 1 . mail Tapa Väljaõppekeskusest koju saada.
Kodanikualgatuse Teeme Ära raames tulevad Raasiku rahvamajas 1. mail talgud ,,Minu Eesti Noored 2". Talgujuhina on Teeme Ära kodulehel kirjas Aruküla noormees Henri Reeder, kes teenib aega Tapa Väljaõppekeskuse pioneeripataljonis.

Sõnumitooja sai Henri Reederilt talgute kohta täpsemalt uurida e-kirjade vahendusel. Ta ütles, et loodab ajateenistusest talgutele pääseda, sest väljaõppekeskuses tullakse päris hästi vastu, kui koju küsitakse mõjuval põhjusel.

,,Plaan korraldada taas mõttetalgud tuli meil juba eelmisel aastal, kui asutasime noorteliikumise Minu Eesti Noored, lühendatult MEN Leppisime kokku, et igal aastal teeme mõttetalgud, siis hoiame mõtted värsked. Eelmisel korral püüdsime Mini Eesti mõttetalgutel 1. mai: 2009 saada kokku valla noori et oleks julgust omaealiste seltskonnas ideid välja käia. Nüüd oleme aastaga üksteisega harjunud, meie seas on päris palju julgeid kõnelejaid ning mõtlesime osalema paluda ka täiskasvanuid."

Kutsutakse valla põhikoolide juhid Avo Möls ja Kadri Viira ning waldorfkoolist Maia-Reta Trampärk, huvialakeskuse juht Malle Jaakko, vallavanem Andre Sepp, Raasiku rahvamaja juht Helle Vaga ja Aruküla Kultuuriseltsi eestvedaja Garina Toomingas.

Tänavustel mõttetalgutel on veel plaanis panna Raasiku rahvamajale silt ,,Siin oli 1. mail 2009 Minu Eesti mõttekoda".

/.../