Rahvusköök/piirkond

Rannarahva

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • Kuni 7 eri liiki kala
  • Vesi
  • sool
  • kartul - ca 10tk
  • kruup - ca 2 klaasi
  • sibul - 3-5 tk, pipar
  • porgand - 5tk
  • petersell, till, loorber.

Valmistamine

Kalad puhastada sisikonnast, panna nad soolvette keema koos kruubiga 40-50 min. Vahepeal praadida porgani viilud/riivitud võis ja lisada koos sibula, piprateradega. Lasta keeta veel 30 min. Umbes 20 min enne valmimist lisada suured kartulikuubikud. 10 min enne valmimist lisada suurem lihakas kala mis jääb ka söömiseks. (väikesed kalad on rohkem hea puljongi keetmiseks vaid). Lõpus lisa maitsetaimed ja ka törts viina. Üks õige uhhaa keebki kuni 2h.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »