Rahvusköök/piirkond
Läänemaa kohalik rannarahva ja maamehe söök
Kogus - mitmele sööjale jagub
15-nele inimesele
Koostisosad ja kogused
* räimed 5kg
* kartulid 5kg
* võid 500g
* rukkileivajahu 2kg
* suitsusink 500g
* sibul 100g, keefir 1l, sool
Valmistamine
Teha soolvesi ja panna räimed soolduma, see ei võta kaua, kui neid paar korda segada, saab varsti suitsuahju laduda, muidugi võib vähesema soolaga ka eelmine päev räimed soola panna. Kui suitsuahju soojaks kütta, tuleb ka lõkkekartulite jaoks söed ettevalmistada. Kartulid tuleb panna tuha sisse tehtud sövendisse ja söed peale tõmmata, valmimise aeg sõltub söte kogusest, rämede suitsetamise aeg sõltub ka räime suurusest. Leib oleks mõistlik teha valmis pakendil oleva õpetuse järgi, tuleb kindlasti välja. Kui leib valmis, kalad suitsetatud ja kartulid küpsend, serveerida koos võiga