Rahvusköök/piirkond

Peipsimaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

500g peipsisibulat
õli praadimiseks
soola

1-1,5 kl jahu
70g võid
3spl hapukoort
soola

praesibulale lisamiseks
2 suurt muna
3spl hapukoort
soola, pipart
100g riivjuustu

Valmistamine

Alusta sellest, et koori ja viiluta pool kilo parimaid sibulaid. Hauta sibulaid õli ja või segus keskmisel kuumusel vähemalt 15-20 minutit. Sibul peaks olema mõnusalt kuldpruun. Maitsesta soolaga. Jahuta sibulasegu.

Põhja jaoks läheb vaja:
1-1,5 klaasi jahu (mina kasutasin 50:50 valget nisujahu ja rukkijahu), 70 gr võid, 3 spl hapukoort, soola.
Haki külm või jahu ja soola sekka, lisa hapukoor ning suru tainas palliks. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

Võta tainas külmast ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele.
Löö lahti 2 suuremat muna. Sega 3 spl hapukoorega ja hautatud sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu tainale.
Riivi 100 grammi juustu ja laota juust sibula peale.
Küpseta ca 200 kraadi juures, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldpruun.

Maitseb hästi!

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »