Rahvusköök/piirkond
Sörve
Kogus - mitmele sööjale jagub
16
Koostisosad ja kogused
- 500 gr loomaliha
- 3 l vett
- 500 gr peeti
- 800 gr värsket kapsast (kaapsust)
- 400 gr porgandit (porknat)
- 2 peterselli juurt
- 100 gr Saaremaa vöid
- 2 slp suhkrut
- 2 slp 30% äädikat
- Maitseks soola, musta pipart, loorberit
- 300 gr tomatipüreed
- 400 gr peipsi sibulat
- 500 gr kartulit (tuhlist)
- 200 gr kaalikat (leigest)
- Soovi korral Saaremaa hapukoort
Valmistamine
Pane pestud liha külma veega keema. Kogu juurvili löigata 4-5 cm pikkusteks ribadeks. Hautada vöis. Lisa tomatipüree ja äädikas(peedi värvus säilib nii paremini). KÖIK hautada pehmeks.
Eraldi värske kapsas keeta lihaleemes 5-10 min.
Lisada köik kokku. Supp saab ilusa värvuse kui talle lisada 2-3 slp toorest, riivitud peeti löpus.
Peale soovi korral Saaremaa hapukoort.