Rahvusköök/piirkond
Paganamaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
40
Koostisosad ja kogused
Lihaleeme kiitmine:
- voonakõsõ liha (lambasatul ja kaalakondi) 4-5 kg
- sipulit (mugula) 0,5 kg
- põrknaid 0,5 kg
- kiblukat
- 10 küüst
- maitseperrä luurbri lehti, rosmariini, tüümiani, koriandri kakart, suula, musta teräpipart
- õlli/võidu 200 g
- valgõt veini üts putel
- vett
Supi kiitmine:
- põrknaid 1,2 kg
- juuriksellerit 0,5 kg
- sipulit (mugula) 1,2 kg
- kardokast 2 kg
- värskit kapstit 6 kg
Valmistamine
Võta lihaleeme kiitmise jaoss 12-liitrine pada. Aa õli paa põhjan tulitses ja praadi tükes raotu ja mõstu lambasatula ja kaalakondi tükü. Praatmise lõpun vala lihale pääle putel valget veini ja nii pallo külmä vett, et liha oless kaetu. Ku pada nakkas kiimä, sõs riibu vaht ja panõ manu maitsõainõ. Keedä 3-4 tunni, sõs panõ potti terve lõikmalda porknõ, kuurmalda sipul ja pallja kilbuka ning keedä viil 1-1,5 tundi. Nõruta lihaliim ja jupõnda liha. Supi jaoss võta 20 l pada. Põrkna, sipul ja seller jupõnda kuubikis, praadi võiu seen kullatsõs ja panõ lihaleemega kiimä, vala manu umbõs 4 l kuuma vett ja jupõndatu keedetü liha. Tsäpändä kapsas piinüs ja panõ supi sisse. Viimätsenä panõ jupõndatu kardoka, suula, pipra, maitsa ja aja pada kiimä. Supi pääle taldrikuhe tsiputamises jupõnda haljast koriandrit, sipulit ja tilli.