Rahvusköök/piirkond
Ukraina
Kogus - mitmele sööjale jagub
20-le
Koostisosad ja kogused
- hapukapsas - 1kg
- sealiha -0,5kg
- punane peet - 1kg
- porgand - 0,24kg
- sibul - 0,25kg
- kartul - 0,5kg
- toiduõli - 0,045kg
- suhkur - 0,06kg
- tomatipasta - 0,1kg
- hapukoor -0,2kg
- leib - 1,2 kg = 2 pätsi
Valmistamine
1. Aseta lihatükk külma veega keema.
2. Eemalda tekkinud vaht ja jätka keetmist mõõdukas kuumuses ligi 1,5 tundi.
3. Kui puljong on valmis, kurna see ning tükelda liha väiksemateks kuubikuteks.
4. Aseta puljongisse keema hapukapsas.Tükelda kõik supiköögiviljad ribadeks. Kuumuta pannil õli sees lühiajaliselt peediribasid koos soola ja suhkruga. Lisa siis äädikas ja tomatipasta.
5. Kuumuta pannil vähese õliga sibul ja porgand.
6. Seejärel lisa puljongisse kartul ja mõne aja pärast peet koos leemega. Keeda, kuni kõik viljad on soovitud pehmusega. Serveeri suppi traditsioonikohaselt paksu hapukoorega.