USA suursaadik Eestis osaleb Põhja-Tallinna talgutel 26. aprill

Laupäeval 4.mail toimuval üle-eestilisel Teeme ära! talgupäeval koristavad Põhja-Tallinna linnaosas asuvat ajaloolist Patarei kompleksi lisaks Coca-Cola Hellenicu ja Tallinna Vee vabatahtlikele ka USA saatkonna töötajad, sealhulgas USA suursaadik Eestis.


Heakorratalgute eesmärk on anda oma panus ümbritseva keskkonna heaks, tõsta kogukonna teadlikkust meid ümbritsevast keskkonnast ja väärtuslikust kultuuripärandist ning korrastada tallinlaste jaoks olulist mereäärset lähiümbrust.

”Patarei Merekindlus on üks Eesti ja Põhjamaade ning Baltikumi ainulaadsemaid ajaloolisi militaar- ja kultuuriehitisi. Kogukonna liikmena on meil kohustus ja vastutus säilitada ja hoida olulist kultuuripärandit.  Meil on hea meel anda enda panus üle-eestilisel heakorraüritusel, et aidata luua puhtamat keskkonda ja koristada merekindluse ala sinna kogunenud prügist,“ ütles Anastasios Stamoulis, Coca-Cola HBC Eesti finantsdirektor peadirektori ülesannetes.

Coca-Cola Hellenicu, AS-i Tallinna Vesi ja USA suursaatkonna töötajad koos kümnete vabatahtlikega alustavad heakorratalgutega Patarei merekindluse väravas ja kindluse sisealal. Talgud lõppevad ühise supisöömise ja huvilistele ekskursiooniga Patarei merekindluses. 

AS-i Tallinna Vesi juhatuse liikme Ilona Nurmela sõnul on Tallinna Vesi vastutustundliku ettevõttena olnud abiks mitmel järjestikusel “Teeme ära” Talgupäeval. “Mereäärne Patarei kindlus on kahtlemata põneva ajalooga ehitis ja meil on puhtama elukeskkonna nimel hea meel panustada kultuuriväärtusliku ala heakorratöödesse,” lisas Nurmela.

USA suursaadiku Jeffrey Levine ütles, et USA saatkond Tallinnas on uhke, et saab taaskord panustada Eestimaa looduse puhtana hoidmisse. “Sel aastal ühineb  USA saatkond juba kuuendat korda oma Eesti sõpradega Teeme Ära talgupäeval, et aidata keskkonda puhtamaks muuta. Meil on väga hea meel, et see üritus, mis on alguse saanud Eestist, on levinud üle kogu maailma ja oleme tänulikud, et saame sellest osa võtta.”

Heakorratalgud Patarei kompleksis koos sadade teiste Teeme ära! talgupäeva raames aset leidvate heakorratöödega toimuvad 4. mail 2013 www.teemeara.ee.

Lisainformatsioon:

Nele Normak
Avalike suhete juht
Coca-Cola Hellenic
Tel: +372 6503 105
Mob: +372 58 651 441
E-mail: nele.normak@cchellenic.com

Mariliis Mia Topp

Kommunikatsioonijuht
AS Tallinna Vesi
Tel: (+372) 626 2275 
Mob: +372 5646 3095
E-mail: mariliis.topp@tvesi.ee 

Mairis Tuisk
Pressi-ja kultuuriosakond
Ameerika Saatkond
Tel: +372 668-8150
Mob: +372 503-2032
E-mail: TuiskM@state.gov