Tänasest algab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide jagamine talgujuhtidele 25. märts

Esmaspäevast, 25. märtsist saavad Teeme Ära talgupäeva talgujuhid, kes on oma talgud juba www.teemeara.ee lehele kirja pannud, kätte talgujuhi stardipaketi. Teeme Ära kodulehele oli täna keskpäevaks üles tähendatud 218 talgut. Kõik inimesed üle Eesti on jätkuvalt oodatud oma talguid registreerima, et 4. mail toimuva talgupäeva plaanid ka teistele nähtavaks teha ja huvilisi kaasa kutsuda.



Talgujuhi stardipakett sisaldab praktilisi abivahendeid ning nõuandeid tegusa ja mõnusa talgupäeva korraldamiseks. Seal on esmaabitarbed, mõni paar töökindaid, värvipott, ehitus- ja aiapoe sooduskupong, CD-plaat „Talgulugude kogumik 2013“, ajalehe Talguline värske number, teed, šokolaadi, peotäis kevadisi seemneid, talgukuulutused ja Talguhundi kleepsud, samuti kriisijuhend, hulk praktilisi nõuandeid ning häid soove. 

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et kogu seda võimsat talgurongi, mis 4. mail õhinapõhiselt mööda Eestit tuhisema hakkab, hoiavad rööbastel talgujuhid. “Just nemad on talgupäeva kõige olulisem lüli, sest nad otsustasid oma kodukandis võtta mõne väärt ettevõtmise vabatahtlikult enda vedada. Seega lisaks praktilisele abile on stardipakett ka sümboolne tänu igale talgujuhile,” lausus Tüür.

Stardipakette saavad talgukorraldajad Statoili teenindusjaamadest ja Smartposti paki­automaatidest üle Eesti. Täpsemad juhised ja unikaalne kood stardipaketi kättesaamiseks saadetakse igale talgujuhile e-postiga pärast talgute kirjapanekut Teeme Ära kodulehel. Talguinfot pakub ka veebilahendus Talgujuhi kool: http://www.teemeara.ee/talgujuhile/talgujuhi-kool

Talgute stardipaketid on kokku pandud samuti talgukorras – talgupäeva partnerite ja vabatahtlike ühisel jõul. Paketi sisu aitasid kokku panna Eesti Rahva Muuseum, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Tamrex, Twix, Pakendikeskus, Ecoprint, Digibox, Selteret, Vaba Maa, Bauhof, Vivacolor ja Saga. Paketi aitavad kätte toimetada Statoil Eesti, Itella Smartpost, Smarten ja Piletilevi. Talgupilte rohkem kui 1000 stardipaketi sünnist – komplekteerimise ja pakkimise talgutelt  – näeb siit: www.teemeara.ee/talgulood/pildid.

Teeme Ära talgupäev peetakse taas mai esimesel laupäeval, 4. mail, mil iga kogukond saab ise otsustada talgupäeva tööd ja tegemised. Seega kõik inimesed ja organisatsioonid üle Eestimaa on oodatud talguveebi (www.teemeara.ee) kirja panema 4. maiks kavandatavaid talguid ning kutsuma talgulisi lähedalt ja kaugelt kaasa lööma. Talgulisi oodatakse Teeme Ära kodulehele end osalejana kirja panema alates 15. aprillist, selleks ajaks on registreeritud juba paras valik talguid, mille seast endale sobiv leida.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Dorpat Hotel, Nordic Hotel Forum, Pakendikeskus, Refonda, Statoil, Tamrex jt.

Täpsem info: www.teemeara.ee

Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige, tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee

Külli Vollmer, Teeme Ära talgupäeva maakondlike koordinaatorite eestvedaja, Eesti Külaliikumise Kodukant külakultuuri valdkonna juht, tel 511 4027, e-post kylli@kodukant.ee

 

Erkki Peetsalu, Teeme Ära talgupäeva meeskond, tel 501 8100, e-post erkki@maailmad.ee