Hiiu Folk premeerib Teeme Ära talgupäeval osalejaid soodsama festivalipassiga 01. mai

Juulis toimuv keskkonnasõbralik pärimusmuusikafestival Hiiu Folk teeb koostööd 4. mail peetava üle-eestilise Teeme Ära talgupäeva korraldajatega, premeerides kõiki talgulisi võimalusega lunastada festivalipass tavahinnast soodsamalt.



"Meil on hea meel Teeme Ära talgupäeva korraldajatega koostööd teha, sest meie eesmärk on sama: puhas keskkond ning loodusest ja üksteisest hoolimine. Talgulise passiga näitame, et väärtustame talguliste aega ja soovi heategevusprojektis osaleda, pakkudes neile festivalipassi soodsamalt kui nad seda tavamüügist saaksid,"” ütles Hiiu Folgi peakorraldaja Astrid Nõlvak. 

Talgulise eripass maksab 25 eurot ning seda saab osta nii Piletilevi internetipoest kui ka Piletilevi müügipunktidest koodi alusel. Iga talguline saab koodi alusel osta ühe passi. Võrdluseks – tavahinnaga festivalipass maksab kohapealt ostes 45 eurot, eelmüügist ostes kuni 35 eurot. Soodushinnaga passe saab osta kuni 24. juunini.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et koostöö keskkonnasõbraliku pärimusmuusikafestivali korraldajatega aitab tunnustada kõiki talgulisi üle Eesti nende vabatahtliku panuse eest. „"Hea muusika on ikka ajast aega talgute juurde käinud. Kuivõrd kõigile talgutele pole pillimehi võtta, siis on selline võimalus ja pakkumine talgulistele väga teretulnud,”" lausus Tüür. Tema sõnul on Hiiu Folk ühtlasi toredaks näiteks, et suviseid suurüritusi saab korraldada ka keskkonnale mõeldes. „"Ma usun, et hiidlaste eeskuju hakkavad üha rohkem järgima ka teised üritustekorraldajad kõikjal Eestis,"” lisas ta.

Tänavu juba üheksandat korda toimuv Hiiu Folk paneb iga aastaga üha enam rõhku keskkonnateadlikkusele ja -hoidlikkusele. Loodusmatkad on kõigi aastate vältel olnud festivali kindel osa. Teist aastat järjest algab festival Kärdlas keskkonnaõhtutega ja festivaliplatsil Kassaris on püsti ka keskkonnatelk, kus saab arvutada näiteks oma ökoloogilist jalajälge. Samuti on juba tavaks saanud, et festivali prügikastid on jäätmesorteerimise võimalusega.

Toitlustuse poole pealt pakub Hiiu Folk valdavalt kohalikku toitu, mis hoiab kokku kütusekulu ja lennukilomeetreid. Toitlustajad läbivad keskkonnateadlikkuse erikoolituse, eelistatud on pakendeid mitte kasutavad müüjad ja pakendamist mitte vajavad toiduained. Näiteks Balbiino pakub festivalil vaid lahtist jäätist, et vältida ohtrate pakendite teket. Keskkonnahoidu toetab ka see, et Hiiu Folk on alkoholivaba festival.

Hiiu Folk leiab aset 18.–21. juulil. Tänavuse festivali moto on „"Üks olemine”". Festivali esinejate seas on Marko Matvere, Jaagup Kreem, Helin-Mari Arder, Kihnu Virve pereansambel, Pehk ja Bonzo, Tom Valsberg, Triinu Taul, naisansambel Liadan Iirimaalt, kitarrivirtuoos Jason Carter ning hulk teisigi põnevaid artiste.

Täpsemat infot leiab festivali veebilehelt www.hiiufolk.ee

Lisainfo:

Astrid Nõlvak
Hiiu Folgi peakorraldaja
56 15 0002
astrid.nolvak@hiiufolk.ee
www.hiiufolk.ee 

Tarmo Tüür
Teeme Ära talgupäeva eestvedaja
Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige 53 41 1020
tarmo@elfond.ee
www.teemeara.ee